Tijdelijk lenen

Voordelig geld lenen voor een korte tijd

Waarom is lenen zonder inkomen zo moeilijk?

De kans is groter dat je last hebt van geldproblemen als je zonder inkomsten zit en je zou dan in bepaalde situaties wel wat extra geld kunnen gebruiken. Veelal is het niet gemakkelijk om geld te lenen zonder inkomsten, laat staan een lening af te sluiten bij een kredietverstrekker of bank. Maar waarom is het eigenlijk lastig om geld te lenen zonder inkomsten?

Waarom is geld lenen zonder inkomsten moeilijk?

Banken en kredietverstrekkers willen je tegen een bepaald rentepercentage een lening verstrekken, maar zij willen ook de zekerheid dat het geleende bedrag plus rentesom na afloop van de afgesproken termijn terug komt. Banken of andere financiële instellingen zijn geen filantropische instellingen en willen hun geld ook weer volgens de gemaakte afspraken terug.

Lukt het niet om de lening of een gedeelte hiervan terug te betalen aan bijvoorbeeld te banken, zal de bank starten met een invorderingsprocedure. Deze procedure is omslachtig en prijzig waardoor diegene die het geld geleend heeft torenhore bedragen moet betalen aan de kredietverstrekker.

Aangezien je het geleende bedrag al deels of helemaal niet meer kon terugbetalen aan de kredietverstrekker, zul je de boetes al helemaal niet kunnen betalen. De kredietverstrekkers zien geen mogelijkheden tot incasso van het geleende geld en beschouwen dit als een te groot risico, want grof gezegd: van een kale kip kun je niet plukken.

Geld lenen zonder inkomen is dan ook moeilijk, maar niet onmogelijk.

Geld lenen zonder inkomsten

Om geld te kunnen lenen bij een bank of andere kredietverstrekker is veelal een inkomen nodig. Indien je onverhoopt de betalingsverplichtingen niet meer na kunt komen, kan de bank of kredietverstrekker overgaan tot loonbeslag. Het mag duidelijk zijn dat een, door de kredietverstrekkende partij opgelegd, loonbeslag niet mogelijk is bij iemand zonder inkomsten. Geld lenen zonder inkomsten is dan ook niet mogelijk bij een bank, maar is wel mogelijk via bijvoorbeeld particulieren.

Geld lenen zonder inkomsten van particulieren wordt ook wel een onderhandse lening genoemd. Zo is het mogelijk dat een particulier een lening afsluit bij de bank, en dit geleende bedrag vervolgens weer leent aan jouw. Ook de particulier loopt hierdoor een risico en wil hierin graag een tegemoetkoming in de vorm van rente, die hij overigens ook zelf al moet betalen aan de bank. Er wordt over het geleende bedrag dus feitelijk tweemaal rente betaald door, inderdaad, jou! De rentepercentages voor deze constructie zijn dan ook veelal erg hoog en vrijwel onbetaalbaar voor iemand die geen inkomsten geniet. Kies dan ook alleen voor deze constructie als je zeker weet dat je op korte termijn weer inkomsten zult hebben en kijk goed naar de voorwaarden en rentepercentages bij het aangaan van een onderhandse lening bij particulieren.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om bij je ouders of vrienden aan te kloppen voor een renteloze lening. Dit verdient natuurlijk de voorkeur en scheelt een hoop rentekosten. Als ook dat niet mogelijk is kun je altijd nog een bezoekje brengen aan de stadsbank van lening.