Tijdelijk lenen

Voordelig geld lenen voor een korte tijd

Vergelijk zakelijk leasen ten opzichte van zakelijk lenen

Als ondernemer bent u wellicht veel onderweg of heeft u veel apparatuur nodig om uw bedrijf goed te kunnen runnen. Er zijn diverse manieren om dergelijk apparatuur of een auto te financieren. U kunt dit met eigen vermogen doen, maar wanneer u niet over voldoende eigen vermogen beschikt dan zou u kunnen kiezen voor zakelijk leasen of zakelijk lenen.

Zakelijk leasen

Leasen kan op verschillende manieren, maar bij leasen komt het erop neer dat het betreffende goed beschikbaar wordt gesteld voor een bepaalde looptijd, dat in maandelijkse termijnen wordt betaald. Afhankelijk van de leasevorm wordt de ondernemer direct wettelijke eigenaar en in sommige gevallen pas na afloop van de looptijd. Mits alle termijnen zijn betaald. Het voordeel van zakelijk leasen is dat de ondernemer niet over een groot eigen vermogen hoeft te beschikken en direct, tegen een vast tarief per maand, kan beschikken over de betreffende benodigdheden zoals bijvoorbeeld een auto of ict apparatuur.

Zakelijk lenen

Zakelijk lenen biedt ook een aantal mogelijkheden, maar heeft ook een hoger risico dan zakelijk leasen. Een groot voordeel van geld lenen is dat er in eens over een grote som geld beschikt kan worden waarmee diverse investeringen betaald kunnen worden. Ook met een lening kan een auto worden aangeschaft of andere zakelijke benodigdheden. Het grote voordeel is dat de ondernemer direct wettelijk eigenaar wordt van de aangekochte goederen. Zodra de looptijd van de lening is afgelopen en alle termijnen zijn netjes betaald hoeft de ondernemer de goederen niet in te leveren of extra betalen om uiteindelijk toch wettelijk eigenaar te worden. Echter is de lening vaak lastig te verkrijgen wegens strenge regels en is de rente vaak een stuk hoger ten opzichte van de kosten van leasen, afhankelijk van de som geld die geleend wenst te worden. Daarnaast is de looptijd van de lening vaak een stuk langer dan de economische waarde van de aangekochte goederen die zijn gekocht met het geleende geld.

Er zit dus absoluut een belangrijke overweging in de twee opties, maar er is voor iedereen een juiste keuze.

Vergelijken en kiezen

Als u nog niet precies weet of u gaat lenen of gaat leasen is het verstandig om eens een offerte aan te vragen bij een leasemaatschappij en bij een zakelijke kredietverstrekker. Leg de kosten, voordelen en nadelen naast elkaar en bepaal welke van de twee het beste bij u past. Een offerte aanvragen is gratis en vrijblijvend.

Wanneer u een optie heeft gekozen kunt u gaan vergelijken en uiteindelijk gaan kiezen. Hieronder geven we u wat tips om dit proces zoveel mogelijk in uw voordeel te laten verlopen:

•Vergelijk meerdere aanbieders door een offerte aan te vragen bij een ieder van de aanbieders;
•Kies de offerte van de aanbieder die u het meeste aanspreekt door simpelweg contact op te nemen met de betreffende aanbieder;
•Sluit de overeenkomst en u kunt direct aan de slag.