Tijdelijk lenen

Voordelig geld lenen voor een korte tijd

Lenen met onderpand bij de stadsbank van lening

Heb je dringend geld nodig, maar heb je geen zin om een lening af te sluiten tegen een enorme rente? Een gratis geldlening is veelal niet mogelijk, maar een goed alternatief is de stadsbank van lening.

Hoe werkt de stadsbank van lening?

Het is bij de stadsbank van lening, zelfs als je een negatieve BKR-notering hebt, gemakkelijk om een lening af te sluiten. Je moet alleen beschikken over een onderpand, wat je in bewaring bij de stadsbank van lening geeft in ruil voor contant geld. Uiteraard moet dit geld ook weer worden terugbetaald, inclusief een redelijk laag rentepercentage van doorgaans maximaal 1,5%.

Niet alleen is de stadsbank van lening hierdoor één van de snelste, maar ook één van de goedkoopste geldverstrekkers in Nederland. De stadsbank van lening kan zulke gunstige rentes berekenen door het feit dat de geldlening ‘geborgd’ is middels een onderpand. Indien je niet in staat bent om de lening deels of in zijn totaliteit terug te betalen, zal de stadsbank van lening overgaan tot verkoop van het onderpand. Hierdoor is de stadsbank altijd zeker van terugbetaling en kunnen zij lagere rentetarieven rekenen.

Wat zijn onderpanden voor de stadsbank van lening?

De meest uiteenlopende onderpanden worden bij de stadsbank van lening afgegeven. Voorbeelden zijn dure horloges, antieke voorwerpen, juwelen of zelfs racefietsen. Veelal wat waarde heeft kan dienen als onderpand bij de stadsbank van lening. Een uitzondering op de regel is elektronica. Elektronica; zoals mobieltjes, camera’s en laptops worden niet snel geaccepteerd als onderpand bij de stadsbank van lening. De dagwaarde van elektronica daalt relatief snel, waardoor de waarde van het onderpand binnen de kortste keren niet meer in overeenstemming is met de waarde van de geldlening.

Om snel in geldnood extra financiële armslag te verkrijgen is de stadsbank van lening een goede en goedkope manier. Je dient echter wel een waardevol onderpand te bezitten.

Heb je twijfels over de geschiktheid of waarde van je onderpand, controleer dan goed de voorwaarden van de stadsbank van lening.