Tijdelijk lenen

Voordelig geld lenen voor een korte tijd

Het snel afsluiten van een krediet

Snel krediet, ofwel minikrediet, is een makkelijke en snelle manier om extra geld in handen te krijgen. Het aanvragen van een snel krediet of minikrediet is eenvoudig online en zelfs per sms te regelen. Binnen enkele uren na aanvraag kun je al over het krediet beschikken en staat het geld op je bankrekening bijgeschreven.

Wanneer een snel krediet afsluiten?

Wanneer je op korte termijn direct geld nodig hebt is het afsluiten van een snel krediet erg handig. Zo kan de CV-ketel er plotseling mee stoppen of kan de vriezer plotseling kapot gaan, waardoor je genoodzaakt bent een snel krediet aan te vragen.

In zo’n geval zit je niet te wachten op BKR-toetsingen of ingewikkelde aanvraagprocedures bij banken of andere financiële instellingen. Je wilt namelijk snel over geld beschikken en het liefst zo snel mogelijk. In zo’n geval is het snel krediet of minikrediet een goede oplossing.

Echter is het snel krediet minder effectief voor grotere uitgaven, want je kunt veelal maar een paar honderd euro lenen. Om in aanmerking te komen voor een snel krediet moet je een minimaal inkomen hebben van 1200 euro per maand.

Hoe een snel krediet afsluiten?

Veel snel krediet aanvragen verlopen via het internet en het aanvragen van een snel krediet of minikrediet is erg eenvoudig. Na het inscannen en opsturen van je legitimatie en inkomensbewijzen, waaruit blijkt dat je minimaal 1200 euro per maand verdient, wordt je aanvraag beoordeeld en ontvang je een offerte. In de offerte staat beschreven wat de leensom is, binnen welke termijn het minikrediet of snel krediet dient te worden terugbetaald en welk rentepercentage voor jou van toepassing is.

Accepteer je de voorwaarden in de offerte en stuur je je akkoord via mail naar de snel krediet verstrekker toe, ontvang je binnen enkele uren het geld op je rekening.

Zowel voor de ontvanger als de verstrekker van het snel krediet gaat het om een snelle afhandeling. De ontvanger van het snel krediet heeft in korte tijd de beschikking over het geld, maar het snel krediet dient ook weer snel terug te worden betaald aan de geldverstrekker. Let daarom goed op de voorwaarden in de offerte, want het niet op tijd terugbetalen van het snel krediet leidt tot flinke boetes en torenhoge rentepercentages.

Wil of ga je binnenkort een snel krediet of minikrediet afsluiten, dan is het verstandig om eerst na te gaan of je het geld op korte termijn ook weer terug kan betalen. Indien je verwacht dit niet te halen is het raadzaam om een andere vorm van lenen te kiezen. Voorbeelden zijn geld lenen zonder rente bij je ouders of kennissen of je kunt er voor kiezen om geld te lenen bij een particulier.