Tijdelijk lenen

Voordelig geld lenen voor een korte tijd

Geld besparen

Er zijn best situaties te bedenken dat het lenen van geld een goede keuze is, immers niet iedereen heeft een hoog geld bedrag op een spaarrekening staan voor als er een nieuwe auto gekocht moet worden. Hiermee willen we alleen niet zeggen dat het lenen van geld altijd een verstandige keuze is. Is de wasmachine eigenlijk aan vervanging toe, dan kan het verleidelijk zijn om in een witgoed winkel een nieuwe op afbetaling te kopen. De rente is dan vaak wel vele malen hoger dan bij een gemiddelde krediet verstrekker, maar het akkoord is sneller gekregen. Wat deze situatie betreft is het wellicht minder verstandig en zou je misschien beter er voor kunnen kiezen om geld te besparen en zodoende het bedrag bij elkaar te sparen. Geld lenen kost altijd geld en op termijn misschien meer dan je zou denken. Geld besparen is wellicht ook mogelijk om een evt. lening over te sluiten. Laat dit altijd wel goed berekenen, de nieuwe rente en dus het aflos bedrag kan dan wel lager worden, maar je zal meestal ook een boete rente moeten betalen aan de huidige lening verstrekker.

Krediet Spotter

Krediet Spotter

En als je dan toch een wel overwogen keuze maakt om geld te lenen, dan doe je er altijd goed aan om verschillende krediet verstrekkers met elkaar te vergelijken. Niet dat je hier zelf veel werk aan hoeft te hebben, want Krediet Spotter kan dit prima voor je doen. Het voorstel wat je zal krijgen is altijd vrijblijvend en je zal merken dat geld besparen op een nieuw krediet hier mee mogelijk wordt.

Meer informatie!

Geld bespaar tips

Het kan een erg leuke uitdaging zijn om geld te besparen en daardoor een mooi bedrag bij elkaar te kunnen sparen voor een bepaald doel. Vaak is het eenvoudiger dan je zal denken om dit te kunnen verwezenlijken. Het is eigenlijk alleen een kwestie van kritisch te durven kijken naar je inkomsten en uitgaven patroon. Aan gezien we het over geld besparen hebben, gaan we het in dit artikel vooral hebben over de uitgaven. Het werkt vaak goed om de uitgaven inzichtelijk te maken en dan eens goed te kijken naar de zaken waar je invloed op kan uitoefenen. Met name op het vlak van vaste lasten kan het mogelijk zijn om veel te besparen en daar zijn weer handige hulpmiddelen voor:

Internet, tv en telefoon vergelijken - De meeste huishoudens hebben een alles in één pakket w.b.t. internet, tv en telefoon en dat is in de meeste gevallen het meest voordelig. Toch kan het handig zijn om eens te kijken naar de kosten en wat je nou allemaal in het pakket nodig hebt. Misschien gebruik je je vaste telefoon zelden aangezien je alles mobiel doet. Of is je televisie pakket veel uitgebreider dan nodig is. Maak gebruik van de "vergelijk providers" tool en aan de hand van de ingestelde keuzes komt de meest voordelige provider naar boven.

Mobiele provider vergelijken - Heb je een duur mobiel abonnement met veel meer bel minuten en data dan je nodig hebt? Of misschien heb je wel de nieuwste smartphone bij je abonnement en betaal je daar rond de 30 euro p/m voor (waardoor je ook nog eens BKR geregistreerd staat). Het kan misschien wel heel veel voordeel opleveren om ees te kijken naar een ander abonnement, al dan niet via een andere mobiele provider. Maak gebruik van de gebruiksvriendelijke telecomvergelijker en je zal er vanzelf achter komen.

Energie vergelijken - Een behoorlijke kostenpost is toch altijd de energie rekening. Een gemiddeld huishouden betaald hier toch al snel 150 euro per maand voor. Overstappen naar een voordeliger aanbieder is middels de energievergelijker erg eenvoudig en alles wordt vervolgens voor je geregeld. Wist je dat er mensen zijn die elk jaar overstappen en zodoende gebruik maken van nieuwe klanten aanbiedingen. Zij sluiten dan alleen een energie contract af voor een jaar.

Loterijen vergelijken - Doe je elke maand mee aan bijvoorbeeld de Postcode loterij met 2 of meer loten. Zeg het op en bespaar elke maand weer een paar tientjes. De winkans is namelijk erg klein. Wil je wel kans maken op geld prijzen, maak dan gebruik van de loterijenvergelijker en zie welke de hoogste winkans bieden. Kijk altijd goed of prijzen belastingvrij worden uitbetaald, zo zal je niet voor verrassingen komen te staan als je een winnaar bent.

Geld (be) sparen

Kritisch gekeken naar de belangrijkste vaste lasten? Dan kan het ook erg veel opleveren om eens te kijken naar de uitgaven van kleding, huishoudelijke apparaten, e.d. Met name als je er voor kiest om online producten te vergelijken, kan je veel besparen. Het is nou eenmaal zo dat een willekeurig product bij een ene winkel meer kost dan bij een andere. Met name online is er veel voordeel te behalen, maar kijk altijd wel goed naar de webshop reviews. Geld (be) sparen wordt trouwens erg leuk en makkelijk als je gebruik maakt van een internet spaarprogramma als Euroclix. Aanmelden is gratis, vervolgens ontvang je reclame mails waarbij een vergoeding krijgt. Maar het echt besparen begint pas als je via jouw eigen Euroclix pagina gebruik maakt van cashback acties. Stel je wil een boek kopen bij Bol.com voor 25 euro. Doe je dit via Euroclix, dan zal je een cashback vergoeding ontvangen van 1 tot 5 procent. Stel je krijgt 3% van je aankoop in je account bijgeschreven, dan heb je erg eenvoudig 75 cent bespaart. Dit is niet veel, maar je zal merken dat als je er een hobby van maakt, je veel geld kan sparen.