Tijdelijk lenen

Voordelig geld lenen voor een korte tijd

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is naast de persoonlijke lening misschien wel de oudste vorm van lenen die er bestaat. Veel mensen kennen dit ook wel onder de naam rood staan. Je kunt dan als het ware meer geld van je rekening opnemen dan je daadwerkelijk hebt. Rood staat dan natuurlijk voor het negatieve saldo zoals dit vroeger werd aangegeven op afschriften. Wanneer je tijdelijk meer moet uitgeven dan je op je rekening hebt, dan is dit natuurlijk de ideale oplossing daarvoor. Je kunt dit immers direct inzetten in zulke situaties. Zonder dat je eerst hoeft te overleggen met de bank.

Krediet Spotter

Krediet Spotter

Het rentepercentage van een doorlopend krediet is tegenwoordig vrij laag te noemen (v.a. 4,4 procent) en juist dat maakt het een erg aantrekkelijke vorm van een geld lening. Krediet Spotter vindt voor jou de meest voordelige aanbieder passend bij jouw wensen. Daarnaast zal je bij Krediet Spotters alleen offertes kunnen krijgen van financiële dienstverleners die voldoen aan de strengste eisen van de toezichthouders op de financiële markt. Dit betekend o.a. heldere en reële voorwaarden.

Meer informatie!

Meest tijdelijke vorm

Er is geen andere vorm die meer flexibiliteit en tijdelijkheid uitstraalt dan het doorlopend krediet. Je sluit dit één keer af en daarna kan je het eigenlijk oneindig naar eigen inzicht gebruiken. Heb je driehonderd euro nodig? Dan kan je die direct opnemen. Je betaalt dan tijdelijk terug aan de bank. Heb je dit gedaan, dan sta je weer op nul. Dit betekent dat je zonder opnieuw te overleggen dezelfde driehonderd euro weer opnieuw zou kunnen lenen wanneer je dit nodig acht. Zo kan je dus altijd direct reageren op situaties waarmee je geconfronteerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan defecten aan huishoudelijke apparaten.

Grote bedragen

Het doorlopend krediet is vooral handig voor kleine en middelgrote bedragen. Wanneer je iets moet uitgeven wat je op korte termijn kunt aflossen, dan is dit natuurlijk ideaal. Je kunt het ook voor grotere leningen, voor bijvoorbeeld een auto of een nieuwe keuken, inzetten. Dan is het wel belangrijk dat je dit eerst even goed hebt afgestemd met de bank. Je kredietlimiet moet wel toereikend zijn. Gelukkig is het in de meest gevallen om de limiet te verhogen of verlagen wanneer je hier behoefte aan hebt. Je kunt je doorlopend krediet dus altijd aanpassen aan de omstandigheden.