Tijdelijk lenen

Voordelig geld lenen voor een korte tijd

Alles over het direct lenen van geld!

Vroeger als je als kind wat wou hebben, moest je er van je ouders maar voor gaan sparen. Logisch, want als kind wil je altijd alles hebben waarvan veelal de noodzaak niet hoog is. Maar een aantal jaar later moet je een energierekening betalen en helaas kun je daar niet even rustig voor gaan sparen. De rekening dient voor een bepaalde datum te zijn betaald, anders zul je na een aantal aanmaningen boetes moeten betalen voor het niet betalen van de energierekening.

Inderdaad! Je hebt direct geld nodig. Maar hoe kom je direct aan geld?

Wat kun je doen als je direct geld nodig hebt?

Stel je hebt direct geld nodig, dan is het plunderen van je spaarrekeningen en spaarpotten nog de goedkoopste en beste optie. Maar wanneer je niet voldoende geld achter de hand hebt, zul je moeten zoeken naar andere manieren om op korte termijn aan geld te komen.

Zo zou je er voor kunnen kiezen om een bedrag te lenen van je ouders of vrienden. Veelal ligt daar al de oplossing en zijn ze bereid je geld te lenen zonder rente. Maar indien je ouders of vrienden niet de financiële middelen hebben. Of dat ze liever geen geld lenen aan jou, zijn er altijd nog alternatieven.

Een alternatief is de stadsbank van lening. Bij de stadsbank van lening leen je geld door het verstrekken van onderpand. Indien je niet beschikt over een onderpand zul je een krediet moeten afsluiten om aan direct geld te komen. Voorbeelden hiervan zijn een doorlopend krediet, een consumptief krediet of een snel krediet.

Het hangt van verschillende factoren af om te bepalen welke vorm van geld lenen het meerst geschikt is voor jou. Het is raadzaam om je te laten informeren over de voor- en nadelen van de diverse kredietvormen. Houd rekening met de voorwaarden, zoals het rentepercentage en aflossingstermijnen.